Gezocht: praktische bedrijfsopdrachten

Heb je een business-idee op de plank liggen dat eindelijk toch eens tot leven gewekt zou moeten worden, heb je ‘brainpower’ nodig om je beleid aan te scherpen of betere resultaten te halen, heb je commerciële aanpakkers op niveau nodig om zaken voor elkaar te krijgen? De afstudeerders van Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) kunnen je hierbij helpen.

HAN

In september van dit jaar start de opleiding Ondernemerschap & Retail Management (ORM) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met ‘Het Nieuwe Afstuderen’ waarbij we een hele praktische insteek hebben gekozen: in plaats van een onderzoeksopdracht met een adviesplan zoekt een student nu meerdere kortere opdrachten waarin onderzoeks- én handelingsaspecten concreter naar voren komen.

Daarnaast wordt de afstudeertermijn verruimd van een semester naar een heel collegejaar zodat er ruimte komt voor meerdere en diverse bedrijfsopdrachten. Het gaat in deze nieuwe aanpak veel meer om resultaten en het benutten van competenties dan om ‘stagebeoordelingen’ en ‘stagerapporten’. Meer focus dus, daar wordt iedereen blij van! 

In de praktijk zal dit beteken dat een student twee of drie opdrachten op afstudeerniveau zal uitvoeren bij meerdere bedrijven. Het voordeel voor het partnerbedrijf is dat de doorlooptijd korter is en dat de opdrachten concreter zijn met meer ruimte voor implementatie en praktijkinzet. Onderstaand tref je enkele (willekeurige) voorbeelden aan:   

  • Het voorbereiden, organiseren en uitvoeren van een groot bedrijfsevent. 
  • Een adviesopdracht ‘verbetering van de brutomarge van een productportfolio’, op basis van input van alle stakeholders.
  • Implementatie van een online strategie.  
  • Het ontwikkelen en gebruiksklaar maken van een salesfunnel.  
  • Formuleren van een entreestrategie voor een buitenlandse markt.  

De timing voor het nieuwe afstuderen ziet er als volgt uit:  

  • Begin september vindt de kickoff met de studenten plaats. Ze gaan dan aan de slag om een ‘roadmap’ te ontwikkelen voor de invulling van hun afstudeerjaar, dat loopt van september 2019 tot juni 2020.  
  • Op basis van deze roadmap gaan studenten op zoek naar (meerdere) passende bedrijfsopdrachten. Zij zullen dan solliciteren op de opdrachten die je als praktijkpartner beschikbaar stelt.  

Via de link Bedrijfsopdracht afstudeerjaar Ondernemerschap en Retail Management  kun je een opdracht aanbieden. Je krijgt dan in september reacties van onze afstudeerders die interesse hebben in je project(en).  Vul het online formulier in dan zorgen wij ervoor dat deze informatie beschikbaar komt voor onze afstudeerstudenten. Voor meer vragen, mail naar praktijkcoordinatie [dot] ORM [at] han [dot] nl