InstantCare winnaar voorronde Gelderland Zorginnovatieprijs 2019

Winnaar van de voorronde in Gelderland voor de nationale Zorginnovatieprijs is geworden: InstantCare. InstantCare monitort elke minuut het incontinentiemateriaal van patiënten, waardoor er op de juiste moment wordt verschoond. Deze innovatie gaat door naar de finale op 14 maart tijdens het Health Valley Event in Pathé in Nijmegen.

InstantCare

Winnaar InstantCare

Maria Penedo Complido COO van InstantCare liet samen met haar team in hun inspirerende videopitch zien, hoe InstantCare patiënten en verpleegkundigen grip kunnen krijgen op het incontinentiemateriaal van patiënten. Het checkt elke minuut het incontinentiemateriaal van de bewoners en kan zowel urine als ontlasting meten. De mate van vochtigheid van het incontinentiemateriaal van elke cliënt wordt weergegeven op een tablet of via een mobiele applicatie. Op deze manier is het niet langer nodig om het incontinentiemateriaal van de bewoner regelmatig te controleren en kan verschoning zo snel mogelijk plaatsvinden. Het helpt zo om ongemakken te verminderen en bij het voorkomen van infecties en decubitus.

De jury bestond uit het bestuur van Health Valley. Koen van den Hurk, innovatiemanager bij Health Valley mocht de winnaar namens de jury bekend maken: “De jury prees InstantCare voor de intentie om voor mensen met incontinentie impact te willen hebben op hun kwaliteit van leven. Ook voor het verplegend personeel is het een uitkomst om niet te laat of onnodig cliënten te hoeven verschonen. Een mooi voorbeeld hoe technologie het verschil kan maken”, aldus van den Hurk.