CultuurCollege

Voor veel creatieve ondernemers zoals designers, muzikanten, schrijvers en theatermakers is bescherming van eigen producten of diensten een belangrijk onderwerp. Toch ontbreekt het veelal aan kennis over de zakelijke en juridische kant van ondernemerschap, mede vanwege beperkte financiële middelen. CultuurCollege lanceert het platform Creative Contracts om laagdrempelig kennis te delen over zaken als ondernemerschap en intellectueel eigendom. Dit kan mede dankzij een voucher van De Groeiversneller.

Juridische contracten

Via Creative Contracts kunnen makers en organisaties uit de creatieve sector laagdrempelig juridische contracten raadplegen. Denk aan een licentieovereenkomst, samenwerkingsovereenkomst, geheimhoudingsverklaring en algemene voorwaarden. 

Trainingen

Ook publiceert CultuurCollege via deze weg podcasts en blogs over de ervaringen van creatieve ondernemers. Tevens kunnen geïnteresseerden via Creative Contracts betaalbare trainingen en e-learnings volgen.  

Oost NL kende een voucher toe aan CultuurCollege.
Met het programma De Groeiversneller ondersteunt de provincie Gelderland ondernemers die willen groeien, met kennis en geld.